Desember 2009

Synnøve Finden1. plass

Kreativt team:
Konsulent: Bjørn Polmar
Prosjektleder: Suzanne Bonnevie Lorck
Prod.selskap: Sagveien Resort
Kunde: Synnøve Finden
Juryens begrunnelse:

Alt dreier seg egentlig om ost, hvis man bare vil. Nå også førsteplassen i sølvmikken. Synnøve Finden klarer gjennom en mild, lett og humørfylt tone, å skape et deilig univers av hverdagslige uttrykk med osteskiver i mellom. Dette er strengt tatt pensum fra Westerdals, likevel synes juryen at Synnøve-teamet har vært lure som har klart å knytte produktet så tett opp til våre velkjente uttrykk og nesten, bare nesten, gjøre de til sine. Ja, vi skjønner at dette er tullball men det er helt greit, nettopp fordi det blir gjort på en sympatisk, uanstrengt og neppå måte. Neppå, betyr forretsen neppå osteskivene, der du skal legge skinken før du kyler den inn i ovnen med sterk sennep og hjemmebakt brød under.

»
hadebra
»
gidderu eller
»
er der om ti

Norges Handikapforbund2. plass

Kreativt team:
Prod.selskap: Verdens Sterkeste Mann
Kunde: Norges Handikapforbund
Kundeansv.: Verdens Sterkeste Mann
Juryens begrunnelse:

Hakk i hel finner vi en stakkars spot som står og stanger uten helt å nå gjennom. Skal den være sånn? Tenker du nok, før lyset skrus på og man smaker på belønningen. Da vi hørte hele reklambolken, ispedd fire forsøk før Norges Handikapforbund ble hørt ut, fikk vi straks medfølelse for de funskjonshemmede. Hadde vi hørt den i bilen, hadde nok noen av oss gløttet på speilbildet, senket farten en tanke og blitt et noe bedre menneske. At spotten aldri helt blir ferdig er et fin valg. To osteskiver til deg som tok den avgjørelsen. Er det kanskje noe fint i seg selv, at den ikke nådde helt opp i månedens kåring?

»
Barn/ungdom 4
»
Barn/ungdom 3
»
Barn/ungdom 2
»
Barn/ungdom 1
»
Nedsatt funkjon 4
»
Nedsatt funkjon 3
»
Nedsatt funkjon 2
»
Nedsatt funkjon 1
»
Eksempelspott

TV33. plass

Kreativt team:
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: TV3
Juryens begrunnelse:

TV på radio funker som kjent ikke, jo forresten, det gjør det. TV3-konseptet Celebert Selskap, eller var det Firestjernes Middag det het? Uansett så stikker TV3 av med en fin tredjeplass. Takkskalduha, Espen Thoresen Hværsaagod. Å være ærlige nok til å kalle dette sladre-TV synes juryen var bra. Ryktespredningen dramatiseres i god hviskelek-stil fra Knivskjelodden til Skjernøy, og litt til. Flere av juryemedlemmene husket godt disse spottene fra radio og trakk på smiletrynet da de dukket opp på juryskjemaet. Men, sier vi til slutt, hvorfor ble ikke dette produsert på orntli' ? Kanskje hadde TV3 hoppet høyere i desemberkåringen uten tilgjorte og overdramatiserte karakterer? Det vil vi aldri få vite. Aldri.

»
Thoresen
»
Spitznogel