Årets spot

På shortlist var følgende:

BMW - Silverpojkarna

Right Price Tiles - Fliser med mer: Oslo, Haugesund, Fredrikstad

Right Price Tiles - Trends, service

RiksTv - Rikspakken

RiksTv - Erfaringer fra i fjor

Talkmore - Billig i utlandet

McDonald's 1. plass

Byrå: DDB Oslo
Kreativt team:
Prod.selskap: Sagveien Resort
Kunde: McDonald's
Juryens begrunnelse:

Årets spot, eller skal vi si årets spotter, for det er vanskelig å velge én blant dette knippe av gode fortellinger, får oss til å tenke på hva vi har blitt. Innsikten er enkel, men veldig god. Dette er virkelig velskrevet og leverer på alt fra casting og regi, til produksjon og musikk. Sistnevnte får til og med annonsørens jingle til å høres vakker ut. Det hele avsluttes med en smart vri på en pay off vi alle kjenner, «kom som du er» har blitt til «kom som du var» og vi tenker selvfølgelig - vi kommer.

»
Grønnkålchips
»
Kantarellpulver
»
Melfri bolle

Finn.no2. plass

Byrå: TRY/Apt.
Kreativt team:
Prod.selskap: Verdens Sterkeste Mann
Kunde: Finn.no
Juryens begrunnelse:

Om andreplassen i årets spot vil juryen bare si: Oj, et sølv i Gullmikken. Det passer jo perfekt på… …finn.no. Neida, dette må ikke selges. Det må henges opp på kontoret som et bevis på at man har laget en kampanje som er veldig befriende å høre på. Det er enkelt, relevant og tidvis svært underholdene. Annonsørens rolle i kampanjen er leken og kler dem svært godt. Gratulerer til TRT/APT og finn.no

»
Golfkøller
»
Lanzarote
»
Den buksa var fin
»
Lagd selv
»
Militærjakke
»
Spesiell og kul på en gang

Jernia3. plass

Byrå: Anti Oslo
Kreativt team:
Prod.selskap: Verdens Sterkeste Mann
Kunde: Jernia
Juryens begrunnelse:

Ingen fest uten musikk og ingen Gullmikk uten sang. Radioåret har vært full av besyngende budskap, men akkurat dette grepet skilte seg ut i mengden. Annonsøren skal helt enkelt fortelle oss at de har salg, og gjør nettopp det, uten å skrike ut om lave priser. Litt grandiosafølelse, men det fikk enkelte, eller skal vi være ærlige å si én, av jurymedlemmene til å danse rundt i stua da spottene ble spilt. Gratulerer til Jernia og Anti med bronsen i Årets spot.

»
Bosch
»
Jotun