Årets håndverk

På shortlist var følgende:

BMW - Barnslig glede
RiksTV - Rikspakke/smartboks
Synfiber - Godt håndverk
Maarud - Gaardsgull
Eniro - Gule sider
Vinmonopolet - Holdningskampanje
Peugeot Ion - Elbil
DNB - Kaizer Stavanger
Kjells markiser - Solskjerming
Bavaria - Premium selection

Maarud1. plass

Byrå: SMFB
Kreativt team:
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: Maarud
Juryens begrunnelse:

Arbeidet som kan pryde seg med en soleklar gulltittel tør å bruke tiden den har til rådighet for å poengtere gullet. Den er like original og frisk som den er velprodusert ned til minste sekund. Juryen berømmer mangelen på overforklaring - hvorfor noen tar seg bryet med å gå i sømmene på kongens nyttårstale i 1945, det er revnende likegyldig når budskapet er så klinkende klart som at Maarud gaardsgull har vært alles favoritt siden 1936. Gratulerer!

»
Kongens tale

RiksTV2. plass

Byrå: SMFB
Kreativt team:
Prod.selskap: Sagveien Resort
Kunde: RiksTV
Juryens begrunnelse:

Denne kampanjen løftes frem som troverdig, ekte og frisk. Scenarioene er akkurat så morsomme og rare at det føles naturlig og ikke påfunnet. Spottene er et godt eksempel på at godt håndverk kan løfte en idé – voicen er behagelig og menneskene i andre enden av telefonsamtalen reagerer oppriktig. Juryen håper at kreatørene bak spottene kunne være tilstede i kveld da Gullmikken dessverre ikke sendes på TV og kan følges med Rikspakken og en smartboks. Gratulerer til Riks-TV!

»
Babysvømming
»
Seminar
»
Yoga

Kjells markiser3. plass

Byrå: Både Og Radiobyrå
Kreativt team:
Prod.selskap: Både Og Radiobyrå
Kunde: Kjells markiser
Juryens begrunnelse:

Tredjeplassen går til en solid og velprodusert kampanje. Spottene er ikke bare godt komponert og musisert – de har også den lille tvisten som legger et tynt lag av svartmaling oppå den ellers så sommerlige norskpop-idyllen. I tillegg mener juryen at spottene kler produktet godt. Årets håndverkbronse går til: Kjell og hans markiser!  

»
Gjennom vindu
»
Solstikk