Årets Radiokampanje

De nominerte var:

- Lyn - Kitchen
- Tele2 - SMFB
- Trygg Trafikk - SMFB
- McDonalds - DDB Oslo
- Flytoget - DDB Oslo
- Solo Super - McCann
- YX jul - Try

Trygg Trafikk1. plass

Byrå: SMFB
Kreativt team:
Prod.selskap: Verdens Sterkeste Mann
Kunde: Trygg Trafikk
Juryens begrunnelse:

Årets kampanje må ha en relevant og engasjerende idé i bunnen. Dessuten være god radio, og på toppen være såkalt campaignable. Lista over kriterier er lang, og nåløyet trangt. Årets kampanje suser likevel gjennom dette nåløyet med dødsforakt. I tillegg har vinneren våget å bruke nye virkemidler, eller kanskje snarere en temperatur i reklamen, som er svært uvanlig for denne typen budskap. Den bygger på en klok grunntanke, som krydret med jevnt over gode enkeltidéer, gir ettertanke som varer lengre enn latteren. Juryens siste ord i denne omgang blir derfor: Gratulerer til SMFB og Trygg Trafikk.

»
Ulv & Jerv
»
Morten Abel
»
Marsvin
»
Krem
»
Koldtbord
»
Han er kjukk
»
50 cent

Lyn2. plass

Kreativt team:
Prod.selskap: Sagveien Resort
Kunde: Lyn
Juryens begrunnelse:

Denne kampanjen er et angrep tatt rett ut av læreboka. På sitt beste er den hylende morsom. Den tar en genre tar de grader på kornet både i tekstarbeid og execution at man som lytter nærmest føler seg til stede i samme rom som den fremsynte. Det er nesten – men bare nesten – så man må trekke på smilebåndet selv om man holder med fienden.

»
Stabæk
»
Fredrikstad
»
Bodø/Glimt

Tele2 - Bredbånd3. plass

Byrå: SMFB
Kreativt team:
Prod.selskap: Sagveien Resort
Kunde: Tele2 - Bredbånd
Juryens begrunnelse:

Å beskrive i ett medium noe som skjer i et annet medium er ikke helt ukjent fra tidligere kampanjer. Men når det gjøres så lekent og uanstrengt som her, er det vanskelig å ikke bli revet med. Oppspiltheten til skuespilleren kommer tytende gjennom høyttaleren, smitter effektivt og skaper faktisk en umiddelbar lyst til å se det han ser. Også pluss for ærligheten i å snakke om akkurat hva folk faktisk ønsker å bruke bredbånd til.

»
Rulletrapp
»
Kaste katta i bassenget
»
Japansk 1
»
Japansk 2
»
Fotballbanen
»
Darth