Årets Banebryter

De nominerte:
- Dahls Flyttebyrå - DDB Oslo
- er lik Oslo - Grey Oslo
- Flyktningehjelpen - SMFB
- Flytoget - DDB Oslo
- Lackerol - Westerdals
- Moccamaster - Verdens Sterkeste Mann
- Peppes Pizza - Både Og
- SAS Braathens - Dinamo
- Telenor - Dinamo
- YX - Try

Flyktningehjelpen1. plass

Byrå: SMFB
Kreativt team:
Prod.selskap: Verdens Sterkeste Mann
Kunde: Flyktningehjelpen
Juryens begrunnelse:

Det er langt fra banebrytende å bruke telefonsamtaler i radioreklame. Det er kanskje nettopp derfor det føles litt ekstra banebrytende når man opplever at noen har klart å gjøre et nytt grep innen selve urformen for radioreklame. I denne spotten høres ekte opptak av telefonselgere som ringer på vegne av Flyktninghjelpen. Det kommer tydelig fram at ikke alle er like mottakelige for selgernes budskap. Informasjonen leveres med et elegant, kreativt grep som er relevant og som gjør noe med oss. Juryen løfter av røret, ringer SMFB og gratulerer med Årets Banebryter for Flyktninghjelpen.

»
Flyktningehjelpen

Telenor2. plass

Kreativt team:
Kunde: Telenor
Juryens begrunnelse:

Dette er noe som i utgangspunktet er så kjedelig som en udramatisert radioreklame. Men dette er første gang vi har hørt radioreklame på direkten. Nytenkningen i budskapsplassering er såpass, ja, nettopp, ny og smart, og treffer målgruppen sin på så uendelig perfekt tidspunkt at dette føles banebrytende. Juryen er direkte imponert over ideen med direktesendt radioreklame og belønner Dinamo og Telenor med en andreplass i Årets Banebryter.

»
Mobil TV

er lik Oslo3. plass

Byrå: Grey Oslo
Kreativt team:
Prod.selskap: Stig og Stein Radiobyrå
Kunde: er lik Oslo
Juryens begrunnelse:

Dette er en rik produksjon som virkelig utfordret juryen. Vi liker det, men teoriene er mange om hva poenget egentlig er bortsett fra å minne om nytt nummer. Det er annerledes radiospot, og en spot som vekker interessen vår. Og kanskje det er hele poenget. Juryen finner uansett denne spotten banebrytende nok til at Erlik Oslo blir lik tredjeplass i Årets Banebryter for Grey.

»
er lik Oslo